Appen Claire - vägen ur din ätstörning

Ett program i fickformat – precis när du behöver det.

Hämta i AppStoreLadda ned på Google Play

Claire är en app för dig som har besvär som handlar om mat, ätande, vikt, träning och utseende. Någon typ av ätstörning helt enkelt. Vi tror att du vet bäst själv om du behöver hjälp. Därför har vi skapat appen Claire som är ett hybridprogram med digitala behandlingssteg som varvas med personliga videosamtal. Claire finns tillgänglig för dig årets alla dagar och oavsett var i världen du befinner dig.

Dr. Klara Edlund

Klara är grundare av Claire och specialiserad på ätstörningar sedan 30 år tillbaka. Hon är legitimerad psykolog och psykoterapeut samt docent i psykologi.

Hon har levererat över 10.000 behandlingstimmar i sin egen verksamhet i Uppsala för personer med alla typer av ätstörningar. Från elitidrottare till personer med obesitas, ungdomar och äldre. Utöver det har hon lång erfarenhet av arbete med obesitas inom sjukvården, samt med utbildning för framtidens psykologer, psykoterapeuter, dietister, fysioterapeuter och läkare vid bl.a. Uppsala universitet och Karolinska Institutet.

Hon är även verksam som forskare vid Karolinska Institutet där hennes arbete handlar om ätstörningar, psykisk ohälsa samt idrottsmiljö och hälsa.

Senaste inslaget med Klara i Morgonsoffan

Sagt om Claire

Förväntningar på Claire:

“Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig men jag blev väldigt positivt överraskad över hur bra verktyg och information och kunskap man får på så kort tid och hur mycket man kan lära sig genom att följa alla uppgifter”.

Madeleine

Viktigast med Claire:

Att de olika verktygen och perspektiven har medfört att jag själv börjat relektera kring min egna beteenden och varför vissa saker som jag anammat är problematiskt. Att få tänka saker själv gör att det ät lättare att förstå och ta in. Jag tycker även att måltidsordningen har varit viktig, dels för att tvinga mig själv in i en rutin som innebär att jag äter alla måltider, men också så att jag och ni har kunnat hålla koll på hur dagarna sett ut.

Julia

Använda Claire i vardagen och förväntningar:

Jag kan använda mig av varje steg vi har gått igenom och applicera det i min vardag när det känns tufft och ha det som vana att använda mig av teknikerna istället för de negativa automatiska tankarna jag hade innan programmet.

Resan med Claire blev som jag trodde speciellt eftersom jag pluggar utomlands så tycker jag att det har fungerat toppen och Klara har verkligen varit flexibel.

Maja

Verksamheten Klarafication är registrerad vårdgivare hos Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO).